Categorii: Stiri

Tragedie in lumea inotului! Campionul mondial Dale Oen a incetat din viata la 26 de ani

Inotul mondial este in doliu cu mai putin de trei luni inainte de inceperea Jocurilor Olimpice de Vara de la Londra, dupa ce norvegianul Alexander Dale Oen a incetat din viata. In varsta de doar 26 de ani, Dale Oen a suferit un stop cardiac imediat dupa un banal antrenament, iar sportivul nu a mai putut fi readus la viata, in ciuda eforturilor medicilor.

Inotatorul norvegian a facut senzatie in tara sa, devenind primul sportiv din istorie medaliat la o editie a Jocurilor Olimpice, primul campion european din Norvegia si primul campion mondial al natiunii sale. Acesta detinea mai multe recorduri nationale, in probele de 50, 100 si 200 de metri bras si era vazut drept unul din marii favoriti la medaliile de aur din cele trei probe la Londra.

Aflat in Arizona, Statele Unite ale Americii, Dale Oen si-a gasit sfarsitul in cabina de dus a camerei sale de hotel, fiind gasit fara suflare de cativa colegi de-ai lui. Acestia au chemat imediat o ambulanta, medicii au facut toate eforturile posibile pentru a-l readuce la viata pe norvegian, dar decesul acestuia a venit implacabil si a fost constatat la spital.

Cauza decesului este deja cunoscuta, moartea marelui sportiv survenind ca urmare a unui stop cardiac. „Suntem cu totii in stare de soc. Este o experienta inimaginabila pentru intreaga echipa deplasata aici. Nu ne vine pur si simplu sa credem ca nu mai este! Condoleante familiei lui Alexander, cea care l-a pierdut pe acesta mult prea devreme.” a declarat Petter Loevberg, antrenorul lotului de natatie al Norvegiei din Arizona.

Conform lui Loevberg, Dale Oen nu facuse decat o sedinta scurta si usoara de antrenament in ziua decesului sau si ca jucase golf impreuna cu colegii sai de echipa. In aceste conditii, dar si pentru ca un inotator de un asemenea calibru ar fi trebuit sa aiba un set complet de analize medicale efectuate inaintea unui cantonament, decesul lui Alexander Dale Oen nu este doar tragic, ci si menit sa puna pe ganduri o intreaga lume.

Trebuie spus totusi ca norvegianul de 26 de ani avea o istorie de probleme de sanatate, acesta suferind un accident cerebral in timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing, din 2008.  

Scrie un comentariu