Categorii: Stiri

Trei meciuri, trei infrangeri pentru nationala de hochei la Mondialul din Polonia

Echipa nationala de hochei a Romaniei a ajuns la trei infrangeri in trei partide la Campionatul Mondial din Polonia, Divizia I. Promovati in esalonul secund anul trecut, tricolorii au pierdut cu Olanda, Polonia si Coreea de Sud pana acum in grupe, reusind sa marcheze doar doua goluri si incasand nu mai putin de 20.

Dupa 1-4 cu Olanda si 0-10 cu gazda Polonia, Romania a fost depasita net si de formatia Coreei de Sud. Asiaticii au deschis scorul in minutul 11 al meciului cu nationala lui Tom Skinner, iar dupa alte cinci minute scorul era deja 3-0 in favoarea adversarilor nostri.

In repriza a doua, Romania a parut ca poate face fata adversarului si s-a aparat foarte bine. Sud-coreenii au avut din nou nevoie de aproximativ zece minute pentru a inscrie, ducand scorul la 4-0 in minutul 29. A ramas 4-0 pana la finele reprizei, ultimul mitan incepand tot in dominarea asiaticilor.

Acestia au inscris mai repede decat in primele doua reprize, reusind golul de 5-0 in minutul 45, pentru ca in minutul 55 sa se consemneze o diferenta de sase goluri in favoarea coreenilor. Ultimul minut al partidei a adus golul de onoare pentru ai nostri, Zsolt Molnar aducand o palida consolare pentru o echipa care nu a aratat pana acum ca merita sa promoveze din esalonul al treilea al Campionatului Mondial.

Cu toate acestea, tricolorii pot inca evita retrogradarea in divizia a 2-a, ultimele doua partide ale grupei B anuntandu-se teoretic mai lejere decat cele de pana acum. Astfel, Romania va da piept cu Lituania pe 19 aprilie si cu Australia pe 21 aprilie, cele doua echipe nereusind sa obtina pana acum vreun punct.

Lituania nici macar nu a inscris in primele doua partide de la Mondialul din Polonia, in vreme ce Australia a marcat de sase ori in doua meciuri, dar a incasat 14 goluri. Pe de alta parte, cele doua se confrunta chiar la aceasta ora intr-un meci direct care va avea mai mult ca sigur un impact important si asupra parcursului urmator al Romaniei la Mondial.

 

Scrie un comentariu