Categorii: Fotbal, Stiri

Trofeul Europa League este prezentat la Bucuresti

Organizarea in conditii cat mai bune a finalei Europa League de pe 9 mai din Capitala este una dintre prioritatile primarul general Sorin Oprescu. Acesta a stat de vorba, in cadrul comandamentului pentru pregatirea marelui eveniment, cu reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai primariilor de sector, autoritatile responsabile de ordinea si linistea publica si de siguranta persoanelor, pentru a se pregati si a contribui la buna desfasurare a evenimentelor care vor avea loc la Bucuresti inainte si in timpul desfasurarii finalei UEFA Europa League.
Oprescu vrea ca totul sa mearga ca uns, iar in acest sens edilul a stat de vorba cu toti factorii implicati: presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, precum si reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai primariilor de sector si alte autoritati.
„Este vorba de o organizare complexa”, a declarat primarul general Sorin Oprescu. Edilul sef a explicat ca au existat discutii cu reprezentanti ai Politiei Rutiere, Jandarmeriei si Directiei Generale de Politie a Municipiul Bucuresti, referitoare la primele masuri care se impun. Astfel, vor exista restrictionari de trafic in zona Arenei Nationale si in cele doua zone pentru fani. De asemenea, au fost identificate traseele pe care vor circula autobuzele cu turisti, precum si locurile pentru debarcarea suporterilor. Odata cu venirea suporterilor, acestia vor fi indrumati catre stadion, din motive de siguranta, pe doua trasee diferite. Nu au fost uitati nici taximetristii, pentru care se vor crea locuri de parcare in apropierea stadionului si in proximitatea celor doua zone pentru fani.
„Ne dorim foarte mult ca acest eveniment international, extrem de important atat pentru Capitala, cat si pentru Romania, sa beneficieze de o organizare pe masura, atat din punctul de vedere al sigurantei, al transportului suporterilor, cat si al zonelor turistice si al evenimentului sportiv propriu-zis. Pe data de 9 mai, 60 de milioane de telespectatori din intreaga lume vor privi acest eveniment gazduit de Bucuresti”, a mai explicat Oprescu.
De altfel, Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a explicat ca evenimentul sportiv este unul foarte important din punct de vedere financiar, deoarece se va genera o incasare de aproximativ 30 de milioane de euro, in mare parte bani proveniti din cazare si alimentatie publica. „Vor fi doua evenimente importante, primul pe 11 aprilie cand presedintele UEFA va fi prezent la inaugurarea unui mini pitch (nr. teren de fotbal de mici dimensiuni), vom avea apoi la Palatul Regal momentul preluarii cupei de la Porto si inmanarea cupei domnului primar Oprescu, apoi evenimentul propriu zis cand vor avea loc o serie intreaga de activitati”, a declarat Mircea Sandu.

Scrie un comentariu