Ungaria, sanctionata de FIFA sa joace cu Romania fara spectatori

FIFA a sanctionat federatia ungara, dupa manifestarile de rasism si antisemitism de la meciul cu Israel din 2012, astfel ca meciul Ungaria-Romania se va juca fara spectatori.
Comisia de Disciplina a FIFA a decis sa sanctioneze federatia ungara, dupa manifestarile de rasism si antisemitism de la meciul amical cu Israel din august 2012, astfel ca partida Ungaria-Romania, din preliminariile CM-2014, programata in martie, se va juca fara spectatori.

De asemenea, federatia de la Budapesta a fost amendata cu 40.000 de franci elvetieni.

Meciul Ungaria – Romania este programat la 22 martie.

Potrivit FIFA, Ungaria a fost sanctionata avand in vedere „gravitatea” incidentelor antisemite de la meciul amical cu Israel, din 15 august 2012.

In cursul acestui meci, incheiat la egalitate (1-1), suporterii unguri au proferat insulte precum „evrei ticalosi”, „Buchenwald” (referire la un lagar nazist din Germania) sau „Viva Mussolini”.

In timpul imnului israelian, „Hatikvah”, sute dintre ei s-au intors cu spate catre teren.

„Dupa o ancheta aprofundata, in cursul careia federatia maghiara a recunoscut si regretat comportamentul unui grup de suporteri unguri, membrii comisiei de disciplina a FIFA au condamnat unanim aceste acte odioase de natura rasista, antisemita, provocatoare si agresiva comise de fanii echipei Ungariei”, subliniaza FIFA.

Federatia Ungara de Fotbal a anuntat ca va face recurs la decizia Comisiei de Disciplina a FIFA, conform careia meciul cu Romania, din preliminariile CM-2014, se va juca fara spectatori, informeaza AFP.

„Este o decizie severa si injusta ca echipa nationala sa fie sanctionata in meciul crucial pentru cel mai important turneu international din cauza unui incident produs la o partida amicala”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii pe siteul federatiei de la Budapesta, in care se anunta ca se va face apel la aceasta decizie.
Reamintim ca in grupa D din zona Europa a preliminariilor Campionatului Mondial 2014 clasamentul este condus de Olanda, cu 12 puncte, Ungaria si Romania cate 9 puncte, Turcia si Estonia cate 3 puncte si Andora 0 puncte.

Scrie un comentariu