Categorii: Fotbal, Liga 1, Stiri

Universitatea Craiova poate reveni in Liga I

Curtea de Apel Bucuresti a admis, luni, cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a gruparii conduse de Adrian Mititelu din 20 iunie 2011, hotarata de Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal.
„Craiova poate reveni pe teren. FRF trebuie sa se supuna legii. Nu exista nicio decizie de excludere. Mircea Sandu trebuie sa explice pe ce baza a luat aceasta decizie”, a declarat avocatul FC Universitatea Craiova. „Instanta dispune anularea punctului 3, nr. 6, din 2011, in ceea ce priveste excluderea provizorie dictata de Comitetul Executiv. De asemenea, mai dispune suspendarea pana la solutionarea definitiva a efectelor acestei decizii. Decizia este definitiva si executorie cu recurs in termen de cinci zile”, a anuntat judecatoarea Diana Bulancea.
In 18 aprilie 2012, Fotbal Club U Craiova a contestat la Curtea de Apel Bucuresti decizia de anul trecut a Federatiei Romane de Fotbal de dezafiliere a clubului. Clubul de fotbal craiovean a dat in judecata in acest dosar Federatia Romana de Fotbal si Comitetul Executiv al FRF, cerand anularea actului administrativ emis in 2011. Federatia Romana de Fotbal anunta, in 20 iulie 2011, ca gruparea Universitatea Craiova a incalcat grav statutul federatiei, astfel ca a fost exclusa provizoriu de Comitetul Executiv pana cand masura va fi validata de Adunarea Generala a FRF.
Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se afla in atentia procurorilor DNA, in urma plangerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut inceperea urmaririi penale fata de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universitatii Craiova din FRF, acuzandu-i de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Scrie un comentariu