Categorii: Tenis

US Open – Agassi e stapinul tenisului

Niciodata pina acum, la US Open, Andre nu a cistigat un meci dupa ce a pierdut primele doua seturi. Miercuri noaptea a reusit asta in fata lui James Blake, compatriotul al carui idol este. A revenit de la 0-2, cistigind apoi cu 3-6, 3-6, 6-3, 6-3, 7-6.Andre va juca in semifinale contra unui alt yankeu, Robby Ginepri.

V-as sfatui sa nu mai cititi nimic altceva despre acest meci in afara cuvintelor pe care Blake i le-a spus lui Agassi, cind s-au imbratisat peste fileu, la final:

„Nu ar fi putut sa fie mai distractiv de atit sa pierzi”. Restul e un fel de transpiratie amestecata cu statistica. Plus minunata privire a lui Andre spre locul din tribuna de unde-l aplauda Steffi.

Practic, e o poveste de dragoste. Blake il iubeste pe Agassi de cind a pus racheta in mina si nu m-as mira chiar Agassi sa fie motivul pentru care James s-a apucat sa joace.

Andre o iubeste pe Steffi si e posibil sa continue sa joace la 35 de ani si pentru bucuria ei. Sigur pentru bucuria lui merge mai departe in virtejul concursurilor si al aplauzelor venite de pretutindeni.

Era trecut de 1:00 noaptea si pe arena Arthur Ashe 20.000 de oameni ovationau in picioare doi juca tori de tenis care tocmai incheiasera un meci. Imi place sa cred ca nu ii mai interesa cine cistigase.

Aproape trei ore epuizante pentru toata lumea se incheiasera precum in finalurile de film neasteptate. Sigur, daca acceptam ca exista filme cu baieti buni si baieti buni.

Cu zece ani mai tinar, Blake a fost mai rapid, mai atent, mai puternic. Doar pentru doua seturi. Primele doua. Diferenta n-a fost facuta insa de virsta, ci de stil. James a jucat un tenis magic, iar Andre unul decent.

Setul trei l-a readus pe pamint pe tinar, pentru ca batrinul si-a adus aminte ca si el poate face magie. Setul cinci a fost nu doar uluitor, ci de-a dreptul istoric: Black a recuperat un break la 2-3, apoi a condus cu 5-3 si la 5-4 a servit pentru meci, dar Agassi a revenit cu citeva retururi puse cu mina.

A cistigat Agassi pentru ca, probabil, nu e inca vremea victoriilor lui Blake. In rest, orice s-ar spune, nu mai conteaza. Zau ca a fost distractiv.

Joaca in semifinale cu Ginepri
Andre Agassi, cap de serie numarul sapte, il va infrunta in semifinale pe compatriotul sau Robby Ginepri.

Colegi in echipa de Cupa Davis a Statelor Unite, cei doi asigura practic prezenta in finala a unui american.

Ginepri a ajuns in penultimul act tot dupa un maraton de peste doua ore, invingindu-l in sferturi pe argentinianul Guillermo Coria, scor 4-6, 6-1, 7-5, 3-6, 7-6.

Autor: Cosmin Staniloiu
Sursa: Sport Total

Scrie un comentariu