Categorii: Tenis

US Open – Profesorul Federer

Dupa o serie de trei meciuri cistigate in cinci seturi, Andre Agassi nu a mai avut forta de a-l invinge in finala de la US Open si pe Roger Federer. Elvetianul l-a intrecut pe american chiar in fata suporterilor acestuia, cistigind cu 6-3, 2-6, 7-6, 6-1. Numarul unu mondial si-a aparat cu succes titlul cucerit anul trecut, in fata lui Lleyton Hewitt

Roger Federer nu a avut nici un pic de mila pentru favoritul publicului, Andre Agassi, in finala US Open, disputata duminica noapte.

Elvetianul l-a invins pe veteranul de 35 de ani in patru seturi, cu 6-3, 2-6, 7-6, 6-1, destramindu-i acestuia visul de a cistiga la cea de-a 20-a participare cel de-al treilea titlu din cariera pe cimentul de la Flushing Meadows.

Cu ocazia aniversarii a patru ani de la atacurile teroriste de la New York, de pe 11 septembrie, Agassi le-a facut cadou americanilor o demonstratie de tenis care a fost in egala masura indrazneata si inspirata, inainte de a se inclina in fata superioritat ii celui mai bun jucator al lumii.

Acesta nu numai ca a doborit o legenda vie a americanilor, ci a reusit sa reduca la tacere o arena in care 24.797 de oameni isi sustineau frenetic favoritul.

„Este cea mai importanta victorie din cariera mea. Am jucat cu Andre si l-am invins in finala US Open. El este una dintre ultimele legende ale tenisului care inca joaca in circuitul profesionist”, a spus campionul in virsta de 24 de ani.

Agassi, de opt ori cistigator intr-un turneu de Mare Slem, a avut numai cuvinte de lauda la adresa adversarului sau: „Roger a jucat prea bine astazi. Este cel mai bun tenisman cu care m-am infruntat vreodata”.

Complimentele trebuie cu atit mai bine primite cu cit ele vin din partea unui jucator care a evoluat, de-a lungul timpului, impotriva unor sportivi precum Pete Sampras, Jimmy Connors, John McEnroe, Boris Becker, Stefan Edberg sau Ivan Lendl.

O data cu victoria de duminica, Federer a devenit primul tenisman care a cistigat atit Wimbledon- ul, cit si US Open-ul doi ani la rind. In acest moment, el detine un record de 23 de finale consecutive cistigate, cu 11 mai multe decit precedenta performanta.

De asemenea, elvetianul a intrat in clubul select al celor patru jucatori care, din 1880, au cistigat toate cele sase ultime acte ale turneelor de Mare Slem in care s-au calificat.

„Ma uimeste modul in care reusesc sa inlantui victorie dupa victorie. Ma intreb cum de reusesc sa joc atit de bine exact in momentele importante”, a adaugat Federer.

Autor: Lavinia Bogdan
Sursa: Sport Total

Scrie un comentariu