Categorii: Stiri

Vasluiul are sanse la primavara europeana

Cu toate ca a avut in grupa doua echipe bune, Lazio Roma si Sporting Lisabona, Vaslui a reusit un parcurs foarte bun si are sanse sa se califice in saisprezecimile Europa League. Inainte de ultima etapa Vaslui este la egalitate cu Lazio pe locul 2, dar are asupra italienilor avantajul rezultatelor directe, dupa 2-2 la Roma si 0-0 la Piatra Neamt, unde isi are baza europeana Vasluiul. In ultimele meciuri Vasluiul va juca la Zurich (codasa grupei cu 2 puncte, fara nici o sansa), iar Lazio va primi acasa pe Sporting Lisabona, care nici ea nu mai are de ce sa forteze – a castigat deja grupa D. Sporting a facut doar victorii, cu exceptia infrangerii din Romannia, 0-1 cu Vasluiul !

Site-ul uefa.com are cuvinte laudative pentru gruparea antrenata de experimentatul Viorel Hizo si scrie ca este pe cale sa obtina calificarea.

Si o ultima comparatie : daca Vaslui este pe locul 4 in campionatul nostru, la doar 7 puncte de locul 1, Zurich este codasa in Elvetia, este doar pe locul 8 din 10 echipe. Din ultimele 20 de meciuri, Vaslui are 11 victorii, Zurich doar 6.

Nu ne ramane decat sa speram ca Vaslui va reusi sa se califice – fotbalul nostru are mare nevoie de performante.

Scrie un comentariu