Categorii: Stiri

Vestul invinge Estul in All Star Game-ul NBA dupa un meci de exceptie al lui Kevin Durant

Poate cel mai spectaculos eveniment anual din sportul mondial, All Star Game-ul campionatului nord-american de baschet, a fost la inaltime si in 2012. Vestul a invins pana la urma Estul, cu un scor aproape neverosimil de 152 la 149, cel mai bun jucator al partidei fiind desemnat Kevin Durant, de la Oklahoma City Thunder.

Primul ”cinci” al Vestului a aliniat patru jucatori din Los Angeles, doi de la Clippers, Chris Paul si Blake Griffin, si doi de la Lakers, Kobe Bryant si Andrew Bynum, precum si pe noul star al NBA-ului, tanarul Kevin Durant, de 23 de ani. De partea cealalta, Estul, condus de pe banca de antrenorul lui Chicago Bulls, Tom Thibodeau, a contraatacat cu o echipa mai stralucitoare din punctul de vedere al numelor jucatorilor.

Astfel, LeBron James, Dwayne Wade (ambii de la Miami Heat), Derrick Rose (Chicago Bulls), Carmelo Anthony (New York Knicks) si Dwight Howard (Orlando Magic) au format o echipa care parea cu adevarat de vis si care pornea ca usor favorita in meciul de noaptea trecuta.

Pe teren, raporturile de forte au stat insa altfel, iar vesticii au plecat ca din pusca si au preluat conducerea inca din startul partidei. A fost 39-28 dupa primul sfert, diferenta de scor marindu-se chiar mai mult pana la pauza mare. Sferturile trei si patru au apartinut echipei estice, dar LeBron James, aflat in zi mare, nu a fost ajutat suficient de coechipieri, iar Vestul s-a impus pana la urma pentru a treia oara consecutiv in ultimii trei ani, reducand din handicapul de la general pana la 25-36.

Kevin Durant, cu 36 de puncte, a fost cel mai bun marcator al partidei, la egalitate cu LeBron James, jucatorul lui Thunder fiind insa desemnat MVP-ul meciului pentru prima oara in cariera la a treia prezenta in cea mai importanta ”partida amicala” din baschetul profesionist.

Prim-planul a fost insa furat de Kobe Bryant, jucatorul lui Lakers, care, desi nu a fost desemnat MVP-ul All Star Game-ului decat de doua ori in cariera, a reusit sa adune nu mai putin de 271 de puncte in 14 All Star Game-uri. Bryant, in varsta de 33 de ani, a reusit astfel sa doboare recordul de 262 de puncte detinut pana acum de legendarul Michael ”Air” Jordan, desemnat de sase ori cel mai valoros jucator in meciul meciurilor din NBA.

Scrie un comentariu