Categorii: Stiri

Vettel, cel mai rapid in prima zi a testelor de la Barcelona

Germanul Sebastian Vettel, campionul mondial en-titre din Formula 1, a fost cel mai rapid pilot al primei zile de teste de la Barcelona. Vettel a fost urmat indeaproape de un alt german, Nico Hulkenberg, de la Force India, in vreme ce pe trei s-a clasat britanicul Lewis Hamilton, de la McLaren.

Cu toate ca timpii din aceste teste sunt departe de a ne arata cum vor sta raporturile de forte in debutul sezonului propriu-zis, trebuie remarcat ca Vettel a reusit sa opreasca cronometrul la 1:23, 265 in momentul in care folosea pneuri de tip hard, ceea ce insemna ca noua masina Red Bull are resurse de viteza remarcabile.

De asemenea, trebuie spus si ca Lewis Hamilton a avut o zi de teste extrem de fructuoasa, chiar daca nu a reusit cel mai rapid timp. Astfel, britanicul a reusit  sa duca la bun sfarsit nu mai putin de 114 tururi, cu 35 mai multe decat Vettel. Este un progres important pentru McLaren, echipa care a suferit serios la capitolul fiabilitate in pre-sezon in 2011.

Al patrulea pilot al zilei de marti la Barcelona a fost Daniel Ricciardo, cel care a reusit un timp cu doar patru zecimi de secunda mai slab decat al lui Vettel. Ricciardo, fost pilot Hispania anul trecut, a primit in acest sezon un rol de pilot titular la Toro Rosso si este vazut in acelasi timp drept unul din posibilii inlocuitori ai lui Mark Webber anul viitor la Red Bull.

Ibericul Fernando Alonso, de la Ferrari, a avut o sesiune neobisnuit de linistita si nu a iesit in evidenta nici prin viteza, dar nici printr-un numar foarte mare de tururi realizate. Astfel, fostul campion mondial s-a clasat doar al cincilea in clasamentul neoficial al zilei si a dus la bun sfarsit un numar de 75 de tururi.

Michael Schumacher a fost al saselea, cu doar 51 de tururi realizate, in vreme ce locurile urmatoare au fost ocupate pe rand de Sergio Perez, Bruno Senna, Heikki Kovalainen, Romain Grosjean si Charles Pic. Ultimul, debutant in Formula 1 in acest sezon pentru echipa Marussia (fosta Virgin) a realizat nu mai putin de 121 de tururi, record al zilei, in vreme ce penultimul, noul pilot titular al echipei Lotus (fosta Renault) a avut probleme tehnice si a fost nevoit sa abandoneze sesiunea dupa numai sapte tururi.

 

Scrie un comentariu