Categorii: Stiri

Victorii pentru Anglia, Franta si Tara Galilor in Turneul celor 6 natiuni la rugby

In acest week-end a inceput editia 2012 a Turneului celor 6 natiuni la rugby, cel mai puternic turneu din Europa al sportului cu balonul oval.
Una din favorite, Anglia, a debutat convingator, castigand cu Scotia in deplasare. Pe stadionul Murrayfield Anglia a reusit sa faca aproape uitata evolutia slaba din Cupa Mondiala si a castigat cu 13-6. Totusi, victoria a fost foarte muncita, la pauza Scotia conducea cu 6-3, dupa ce Owen Farrell a deschis scorul pentru englezi, Dan Parks a transformat 2 lovituri de pedeapsa si Scotia era pe val.
In debutul reprizei secunde, in minutul 41, Charlie Hodgson a reusit singurul eseu al meciului. In imaginra acestui articol puteti vedea bucuria englezilor, imediat dupa incercare. Eseul a fost transformat de Owen Farrell si Anglia prelua conducerea, pe care nu va mai ceda pana la final. In minutul 74 Scotia a fost penalizata cu o lovitura de penalitate, stabilindu-se si scorul final: Scotia 6, Anglia 13.
Pe Stade de France suporteii cocosului galic au putut savura o victorie cu 4 eseuri in fata unei echipe a Italiei, care castigase ultima inalnire directa (la Roma, in luna mai 2011). Eseurile franceze au fost semnate de Vincent Clerc, Aurelien Rougerie, Julien Matzieu si Wesley Fofana, iar Dimitri Yachvili a transformat 2 eseri si a mai reusit 2 lovituri de pedeapsa. Italia nu a reusit nici un eseu, doar Kristofer Burton (9) si Tobias Botes (3) au reusit cele 12 puncte, un drop si 3 lovituri de pedeapsa. A fost la final scorul Franta – Italia 30-12.
In ultimul meci al primei etape, duminica, Irlanda – Tara Galilor 21-23.

Scrie un comentariu