Categorii: Steaua

VIDEO – Dueluri CU SCANTEI intre Steaua si Rapid

Steaua și Rapid se vor întâlni vineri, de la ora 20:30, într-un meci din cadrul etapei a 31-a a Ligii I.

„Uefantasticii”

Cu singuranță cel mai important duel dintre cele două echipe a avut loc în 2006, când cele două cluburi bucureștene s-au întâlnit în sferturile de finală ale Cupei UEFA. A mers mai departe Steaua, după doua meciuri încheiate la egalitate (formația din Ghencea a beneficiat de regula golului marcat în deplasare).

Rapid – Steaua 1-1 (30 martie 2006, Cupa UEFA, faza sferturilor de finală, meciul tur)

Pe Giulești, Steaua a deschis repede scorul, prin Bănel Nicoliță (minutul 4). Rapidiștii au egalat după o eroare a lui Carlos, prin Viorel Moldovan (minutul 50).

Steaua: Carlos – Ogăraru, Goian, Ghionea, Petre Marin – Oprița, Paraschiv (Cristocea 67), Rădoi, Nicoliță (Neșu 90+2) – Andrei Cristea (Lovin 60), Dică.

Steaua – Rapid 0-0 (6 aprilie 2006, Cupa UEFA, faza sferturilor de finală, retur)

Aproape 50.000 de suporteri steliști au fost prezenți pe stadionul „Național” la meciul care avea să îi ducă pe elevii lui Cosmin Olăroiu în semifinalele Cupei UEFA. Partida s-a încheiat la egalitate, 0-0, însă „roș-albaștrii” au beneficiat de regula golului marcat în deplasare și i-au scos din competiție pe giuleșteni.

Ambele formații au realizat în acel sezon cele mai bune performanțe din palmares în Cupa UEFA: Rapid a jucat în sferturile de finală (unde a pierdut cu Steaua), iar roș-albaștrii au jucat în semifinale, fiind eliminați de gruparea engleză Middlesbrough.

Steaua: Carlos – Ogăraru, Goian, Ghionea, Petre Marin (Lovin 78) – Oprița (Neșu 67), Paraschiv, Rădoi, Nicoliță – Andrei Cristea (D. Bălan 90), Dică.

În același sezon, 2005-2006, cele două echipe s-au luptat pentru titlu în Liga I. Steaua a câștigat campionatul cu 64 de puncte, în timp ce Rapid a strâns doar 59 de puncte. În ultima etapă, Steaua a câștigat la Vaslui cu scorul de 3-0, în timp ce giuleștenii au pierdut la masa verde meciul disputat în deplasare cu Jiul Petroșani, întrerupt în minutul 75, când gazdele conduceau cu scorul de 1-0, iar oaspeții au primit al cincilea cartonaș roșu. Steaua și Rapid s-au întâlnit în același sezon și în Supercupa României, trofeul care a ajuns în palamaresul formației din Ghencea (scor 1-0, meci disputat pe stadionul „Național”).

23 octombrie 2005 – război în tribune

Rapid – Steaua 0-0 (23 octombrie 2005, Liga I, etapa a X-a)

În etapa a X-a a sezonului 2005-2006, Steaua lui Oleg Protasov se desplasa în Giulești pentru un meci care a rămas, cu siguranță, în memoria tuturor microbiștilor români.

Deși rapidiștii au evoluat din minutul 30 în superioritate numerică, după eliminarea lui Nicoliță, meciul s-a încheiat nedecis, 0-0. Centralul Alexandru Tudor a întrerupt meciul de mai multe ori din cauza numeroaselor obiecte aruncate de spectatori pe teren și a fost la un pas să oprească meciul. Memorabil și banner-ul afișat suporterii steliști, prezenți în număr mare pe Giulești: „Nu-i avion, dar zboară, Nu-i liliac, e…”.

Steaua: Hamutovski – Ogăraru, Goian, Ghionea, Neșu – Nicoliță, Rădoi (Lovin 46), Paraschiv, Boștină – Dică (Oprița 80), V. Iacob, (A. Cristea 90+7).

Episodul „Bricheta”

Rapid – Steaua 0-3 (20 martie 2008, Liga I, etapa a XXV-a)

La scorul de 1-0 pentru Rapid, în minutul 73, centralul partidei, Alexandru Deaconu, a fost lovit în cap de o brichetă aruncată de un suporter al gazdelor. Meciul a fost oprit, iar conform regulamentului, Steaua a câștigat cu scorul de 3-0 la masa verde.

Steaua: Zapata – Golanski, Rădoi, Ghionea, Neșu – Lovin, Ov. Petre – Dayro Moreno (Habibou 58), Dică, Mendoza (Vali Badea 69) – Pepe Moreno.

Citește toate știrile despre Steaua.

Scrie un comentariu