Categorii: Stiri, Tenis

Vin nume mari la Bucuresti! Trei jucatori din top 20 vor fi pe tabloul principal al BRD Nastase-Tiriac Trophy

Dupa 19 ani de zile in care s-a desfasurat la sfarsitul lunii septembrie, cel mai important turneu de tenis international organizat in Romania se va muta din 2012 in luna aprilie. Schimbarea pare a fi deja de bun augur, tabloul principal anuntat pentru turneul din acest an fiind mai puternic ca niciodata.

Francezul Gilles Simon, castigator al trofeului BCR Open Romania in 2007, va fi principalul favorit al BRD Nastase-Tiriac Trophy in acest an. Simon, fost numar sase mondial in 2009, este acum al 13-lea jucator al lumii si este intr-o continua ascensiune dupa un 2010 extrem de nereusit.

In afara francezului de 27 de ani, pe zgura de la Bucuresti vor mai evolua cel putin alti doi jucator din top 20 mondial, germanul Florian Mayer si austriacul Jurgen Melzer. Primul dintre acestia va incerca sa-si apere titlul cucerit anul trecut la Arenele BNR si este clasat pe locul 18 ATP, cea mai buna pozitie a carierei, in vreme ce Melzer, ajuns acum la 30 de ani, a castigat si el o data trofeul de la Bucuresti, in 2006.

Lista numelor mari acceptate direct pe tabloul principal de la Bucuresti nu se incheie insa aici, deoarece alti patru jucatori de top 50 promit sa incante publicul roman. Sarbul Viktor Troicki, locul 25 mondial, Julien Benneteau, al 33-lea jucator al lumii, Andreas Seppi, numarul 46 in acest moment, si cipriotul Marcos Baghdatis, clasat pe 47 in ierarhia ATP, vor fi cu siguranta in lupta pentru calificarea in fazele superioare la Bucuresti.

Din nefericire, niciun jucator de tenis din Romania nu este calificat direct pe tabloul principal de la Bucuresti, nefiind clar in acest moment daca Victor Hanescu, cel mai bine clasat jucator de la noi, asteapta sau nu o invitatie de la organizatori. In cazul in care ”Hane”, aflat in conflict deschis cu Federatia Romana de Tenis, nu va dori sa evolueze pe zgura de la Bucuresti, sunt sanse mari ca Adrian Ungur, Marius Copil si Victor Crivoi sa primeasca cele trei ”wild-carduri” pe care organizatorii le au la dispozitie.

Nici tabloul de dublu nu trebuie ignorat, Horia Tecau si Robert Lindstedt anuntand deja ca au de gand sa participe, pentru a doua oara consecutiv, la BRD Nastase-Tiriac Trophy. Eliminati anul trecut inca din sferturi, dublii finalisti de la Wimbledon vor veni cu siguranta mai hotarati ca niciodata sa puna mana pe trofeu.

Turneul bucurestean va avea loc intre 23 si 29 aprilie, iar premiile puse in joc sunt in valoare de 398.250 de euro. Biletele de intrare au fost deja puse in vanzare in reteaua Eventim si pe eventim.ro si vor fi disponibile si la Arenele BNR incepand cu data de 10 aprilie. Biletele costa intre 20 si 40 de lei, iar un abonament pentru toate zilele competitiei va va scoate din buzunar suma de 140 de lei.

 

Scrie un comentariu